pühapäev, 31. detsember 2017

Aasta 2017

Sarnaselt paarile eelmisele aastale, teen kokkuvõtte tervest oma aastast. Ausalt öeldes, kui eelmisel aastavahetusel Assakul klaase kokku lõime ja lubasime, et tuleb parem aasta kui kõik eelmised, ei osanud ma uneski näha, et mu aasta kujuneb selliseks. Ma kolisin üle terve maailma, elasin Eestis, Austraalias ja Ameerikas, millest viimane, nagu enamik teavad, on minu täielik dreamland.  Ma nutsin, ma naersin, ma astusin suure sammu oma elus edasi. Mitte miski aasta tagasi ei pannud mind arvama, et ma ameerika mägedel elama hakkan. 

Mis siis toimus?

7.veebruaril võtsime Sirlega jalge alla tee Tallinn-Perth, et uued väljakutsed elus vastu võtta.
13.veebruaril kolisime Rivervale'i, kuhu jäime kaheks kuuks
12.märtsil alustasin iseseisvalt tööd jätsiautos, mida tegin kolm kuud ja mis on üks ägedamaid töid, mida elus teinud olen! 
18.aprillil kolisin Midvale'i, kus elasin napilt poolteist kuud
5.juunil läksin Balile
6.juunil läksin Ida-Timorisse, kus kohtusin esimest korda Lola Mariaga
19.juunil kolisin Dawesville'i, kahjuks ainult kuuks ajaks
16.juulil külastasin esimest korda Malaisiat ja Taid
18.juulil maandusin taas kodus, Eestimaal!
21.juulil käisin Klaipedas, Leedus, intervjuul, et saada tööle Ameerikasse
3.augustil sain positiivse vastuse.
17.oktoobril saatsin vanemad Aasiasse elama.
19.oktoobril lendasin ise Ameerikasse elama
23.oktoobril asusin tööle John's Island Clubis.

Aastaga vaatasin ära 63 filmi, neist enamiku kinos, aga mõned ka Netflixist ja PopcornTimest ehk maakeeli öeldes - arvutist. Andsin ka oma hinnangu nähtule.

Parim komöödiafilm: Going in Style, Daddy's home 2, Baywatch
Parim põnevusfilm: Babydriver, Shot Caller, What Happened to Monday
Parim õudusfilm: Get Out
Parim tõsielufilm: Sully
Parim raamatul põhinev film: 50 shades of Darker, The Beauty and the Beast
Parim nutufilm: Dog's Purpose, Wonder


Parim multikas: Cars 3, Despicable me 3, Sing

Filmid:
 1. Sully
 2. Why Him
 3. Viimse verepiisani - Bleed for This
 4. La La Land: California unistused
 5. Taken 3 (TV)
 6. Patriot Day
 7. 50 Shades of Darker
 8. Lion
 9. Rings
 10. Moonlight
 11. Kong
 12. Jasper Jones
 13. Manchester by the Sea (popcorn)
 14. The Beauty and the Beast
 15. The Passengers (popcorn)
 16. Dance Academy
 17. The Fate of the Furious
 18. Going in Style
 19. Sing (popcorn)
 20. Dog's Purpose (popcorn)
 21. Table 19
 22. Get Out
 23. Snatched
 24. Split (popcorn)
 25. The Boss baby (popcorn)
 26. The Pirates of the Caribbean: Dead man tells no tale
 27. Moana (popcorn) 
 28. Baywatch
 29. Despicable Me 3
 30. Chips (popcorn)
 31. Confession of shopaholic
 32. The Cars 3
 33. The House
 34. Rough Night
 35. Pöörased 
 36. BabyDriver
 37. Atomic Blonde
 38. Wind River
 39. A Family Man
 40. The Hitman's Bodyguard
 41. Shot Caller (Popcorn)
 42. American Made
 43. Annabelle
 44. Fun Mom Dinner
 45. It
 46. Gifted
 47. Home again
 48. Stronger
 49. Minu näoga onu
 50. Mountain between us
 51. Bad Mom's: Christmas
 52. Daddy's home 2
 53. The murder on the orient express
 54. Wonder
 55. Miss Congeniality (Netflix)
 56. You get me (Netflix)
 57. Joulutarina (internet)
 58. Naked (Netflix)
 59. What Happened to Monday
 60. Just Getting Started
 61. A teacher (Netflix)
 62. Fathers Figures
 63. Pitch Perfect 3
Nagu öeldud, riikide ja reisimise suhtes oli mu aasta täiesti hullumeelne. Arvestades, et ma elasin kuus kuud kohapeal Austraalias ja kaks ja pool kuud kohapeal Floridas, siis skoorisin endale veel lisaks riike nii palju, et sai reisitud aasta jooksul lausa kaheteistkümnes riigis. Alates aastast 2012 olen iga aasta vähemalt korra käinud Ameerikas ja kui esialgu tundus, et 2017 on esimene, mil sinna ei jõua, tegi elu hoopis sellise sõrmenipsu, et kolisin siia lausa elama. 
 1. Saksamaa, München
 2. Abu Dhabi
 3. Perth, Austraalia
 4. Bali
 5. Ida Timor
 6. Malaisia
 7. Tai
 8. Venemaa
 9. Läti
 10. Leedu
 11. Saksamaa, Frankfurt
 12. Florida, USA
Lisaks hunnikutele filmidele ja tohutul hulgal lennureisidele, tegin veel tervet hunnikut asju esimest korda. Ma usun, et neid asju oli veel, aga need olid kõik sellised, mis mul meelde jäid ja äramainimist väärt olid. Niisiis, mida tegin esimest korda?
 1. Reisisin Austraalias, Malaisias, Tais. Kui esimene minu jaoks eriti suurt muljet peale kängurude ja koaalade ei jätnud, siis teised kaks olid väga väga erilised ja põnevad minu jaoks. Taisse tahan kindlasti pikemaks ajaks tagasi minna. 
 2. Sõitsin Elroni rongiga
 3. Läksin kinos valesse saali
 4. Proovisin vegantoite (nuggetseid, jäätist, burgerit, kooki) ja tutvusin vegani elustiiliga (veganit minust siiski ei saanud)
 5. Käisin tööintervjuul Leedus
 6. Külastasin restorani Kivi-Paber-Käärid, mis jättis mulle eriti kustumatu mulje just tänu teenindajale, kes ei pidanud paljuks uurida minu sõbrannale vajalikku vegan informatsiooni ja kes oskas kõik tavalised toidud teha meile sobivaks, asendada tooteid ja oli ise lihtsalt üks suur päikesekiir
 7. Käisin Mademoiselle katusekohvikus, mis jättis hea kogemuse oma asukoha ja päikeselise ilmaga, aga samas rohkem ma sinna tagasi ei läinud. Caesari salat ei kõlvanud selles kohvikus küll mitte kuskile ning teenindus jättis ka pigem soovida
 8. Külastasin Arsenali keskust, mis mõnede inimeste jaoks on tondiloss, aga minu meelest päris lahe koht Põhja-Tallinna inimestele. Olemas on nii suur toidupood kui ka päris mitmed restoranid, kus kiirelt süüa saada. Mychef.ee toob koju kätte ka :)
 9. Nautisin massaaži Eliise massaažikeskuses, kus oli hea korraks lõõgastuda, aga samas nii eriline ei olnud, kui ma oma ema sõnade järgi seda arvasin olevat
 10. Käisin Gemossis, mis minu jaoks muljet ei jätnud, kuna ma pole eriline gurmaan ega toitude tegija.
 11. Kolisin elama nii Austraaliasse kui ka Floridasse. USAs olin varem elanud, aga mitte Floridas.
 12. Käisin aasta jooksul 12s riigis, kusjuures tegin tiiru peale pea tervele maailmale
 13. Kasutasin Netflixi, reaalselt filmide vaatamiseks
 14. Õppisin veine nende liikide järgi tundma
 15. Sain rumeenlastega sõbraks
 16. Sain ukrainlasega sõbraks
 17. Töötasin restoranis ettekandjana (ärge öelge kellelegi, et ma oma CVs natuke luiskasin, haha)
 18. Proovisin brokkolit
 19. Sõin sellerit
 20. Triikisin umbes 2000 korda triiksärki
 21. Saatsin oma vanemad teisele poole maakera elama. Üsna emotsionaalne moment oli meil kõigil, sest alati olen mina olnud see, kes ära läheb ja sel korral läksid nemad ja ausalt öeldes tundus see alguses ikka väga hirmutav, et ma sõna otseses mõttes ei teagi, kus mu vanemad on. 

Ja selline minu 2017 sai. Kuna ta oli hea ja veel parem, kui ma oskasin oodata, ei julge ma 2018ndalt aastalt palju loota ega küsida. Mu elu on oma rööbastel ja vaid mina ise tean, kui oluline see minu jaoks on ja kui palju see annab mulle kindlust, mida mul pikalt ei olnud. 

Head uut aastat teile kõigile! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar