teisipäev, 23. mai 2017

Küsimusteblogi

Ma mäletan, et kui Ameerikas elasin, tegin pidevalt küsimusteblogi, kus vastasin küsimustele, mida mulle esitati. Selge on see, et Ameerika elu oli põnevam kui Austraalia, aga ask.fm lehel on mul päris palju vastamata küsimusi, seega vastan need nüüd ära. 

1. Kas oled Austraalias õnnelik?
Ma ei saa öelda, et ma olen õnnetu, aga ma ei saa ka öelda, et kõik oleks 100% hästi või et mul oleks sees sama "täis" tunne nagu Ameerikas. Midagi jääb puudu ja hinges on tihti tühjus või pigem oleks vist õigem öelda, et võrdlen kodumaid väga väga palju. 

2. Kas sa näed oma tulevikku Eestis?
Ma ei teagi. Mu eluunistus on seotud Ameerikaga, aga samas ikka ja jälle taban ennast mõttelt, kuidas oleks ikkagi ülikool lõpetada ja kuidas oleks jalga kõlgutada oma muruplatsil, Eestimaal. Ma ei tea. Tänapäeva maailm on nii sassis, et ma arvan, et kui ma 26-aastaselt ei ole oma elu paika pannud, ei ole ma veel millestki ilma jäänud. Võtkem näiteks mu vend, tiksus oma eluga, mida ei toimunud ja siis pauh, Austraaliasse, pauh Timorisse, pauh pulmad, pauh isaks. Kõik käis nii pauhti, et tohoh, vaevalt jõudsin reel püsida. 

3. Kas sa oma sõpradest ei jää ilma, kui pidevalt ringi tiirutad?
Ma arvan, et ringitiirutamine ei ole põhjus, miks neist ilma jään. Meie teed lähevad laiali muudel põhjustel ja õiged sõbrad elavad mu teekondadele kaasa ja ootavad mind alati avasüli koju tagasi. Kuigi ma vahel mõtlen, et ma olen nii õudne inimene, et miks keegi üldse tahab minu sõber olla, siis teistpidi ma jälle mõtlen, et ma hoian oma sõpru nii väga, et ükskõik, kus ma olen, nad tunnevad ikka, et on hoitud. 

4. Kui palju Austraalia palgad Eesti omadest paremad on?
Ei oska kõikidest palkadest rääkida, mina isiklikult teenin siin umbes poole rohkem, seega ütleme, et klienditeeninduse alal on palgad poole suuremad. Tegelikult aga pole vaja pudrumägesid kokku mõelda, sest samamoodi maksan ma siin üüripeale poole rohkem ja samamoodi maksavad igasugused muud asjad tunduvalt rohkem.  

5. Kas sa oled kunagi proovinud olla vegan?
Ei, see on minu jaoks eos läbikukkunud üritus, vähemalt praegu. Kui ma ükskord olen arukam ja mõtlen, et ma päriselt tahan vegan-elu elada, siis ma elan, aga praegu mitte. 

6. Kuidas vasakpoolne liiklus edeneb?
Üldiselt hästi, aga teatud manöövreid teen endiselt tagurpidi, nii nagu endal mugavam on ja autosse suundun ikka väga tihti valelt poolelt. Tavaliselt, kui rooli istun, olen selles süsteemis, et nüüd sõidame siinpool ja nii ongi, aga nagu ennast unustan, tundub kõik ebaloogiline. 

7. Mis auto ostsid ja palju maksis?
Ma ostsin Mitsubishi Lancer coupe, mis on hellitavalt riisirakett ja maksis 1100$. Lisaks siis tuli teha suhteliselt kohe autokindlustus-registreerimine, mis oli veidi alla 200$ ja auto ringiregistreerimistasu oli ka 40$. 

8. Kas oled Austraalias omale palju uusi sõpru leidnud?
Kusjuures, ei ja mitte sellepärast, et poleks võimalust olnud, vaid ma olen ise kuidagi palju palju kinnisem kui ma näiteks Belgias või Ameerikas olin. Mul on paar väga ägedat sõpra siin, kellega iga kell aega koos veedaksin, aga mitte ühtegi sellist, keda ma niimoodi taga igatseksin kui kahes eelmises välisriigis. 

9. Mis seal vanas korteris juhtus, et päeva pealt välja kolisid?
Ma ei kolinud päeva pealt välja, hetkest, mil ma otsustasin, et välja kolin, kulus terve nädal, enne kui ma reaalselt kolisin. Eks need tegelikud põhjused ole veidi sügavamad kui kõva häälega välja hõikasin, aga asukoht tööst (sõitsin igal hommikul ja õhtul 30min) ja hind olid suuresti mõjutajad. 

10. Kas sa arvad, et oled kuulus?
Kindlasti mitte.

11. Kas su blogi on populaarne?
Pigem ei, kuna viimasel ajal olen ma selle suunanud pigem sõprade-pereringi ning pole nii palju nii-öelda kommertspostitusi enam teinud. Ameerikas elatud aja jooksul oli see kindlasti populaarsem. 

12. Miks Sirlega eraldi kolisite? Miks sa Sirlest enam ei kirjuta, läksite tülli?
Panin kaks küsimust kokku, kuivõrd vastus on sama. Me ei läinud tülli, saame siiani läbi ja käime väljas, kui satume koos Perthi, sest Sirle kolis Perthist ära. Aga kolisime eraldi, sest olime selleks hetkeks 6 nädalat elanud kogu aeg koos, mitte mingisugust eraldi aega ei olnud ja mina lihtsalt tundsin, et ma tahan privaatsust. 

13. Kas Sirle läks üksinda farmi?
Pole minu asi tema asjadest rääkida. 

14. Mis on Austraaliasse minnes kõige raskem?
Kõige raskem on otsustada, et minna. Kohapeal kõige raskem.. ma ei teagi. Eks see kohanemine võib olla raske igal juhul, väga kaugel eemal sõpradest-perest, võõras keskkond, võõras keel jne. Sellist ühte rasket asja ei ole. 

15. Kui palju raha sa alguses kaasa võtsid, et sellest jagus elamiseks, üürimiseks, autoks, lõbutsemiseks? Elustiili nagu nähtavalt ei muutnud...
Kui ma nüüd õigesti arvutan-mäletan, siis kuskil 2000$ kulus elamiseks-üürimiseks-autoks. Selles mõttes küll muutsin elustiili, et väljas söömas ei käinud ja pigem ikka üritasime alguses väga säästlikult hakkama saada, enne kui nii-öelda uus raha peale tulema ei hakanud. 

16. Kuidas mehed Aussis on?
Ilusad, aga nii lollid. :) 

17. Miks üldse Austraaliasse minna otsustasid?
See oli üks nii öelda võimalusi, mida veel kasutada, üks tiib, mida veel sirutada. Ma olen loomult seikleja ja käiksin heameelega terve maailma ristipõiki läbi. Mõtlesin kohe, et kui meeldib, olen siin 2 aastat ja võib-olla kauemgi, kui ei meeldi, saan alati midagi muud teha. Mind ei hoia otseselt siin ju miski kinni. 

18. Kui palju reaalselt on Aussis võimalik säästa?
No palju, kui oled säästja hingega ja midagi ei juhtu. Mul juhtub kogu aeg, iga nädal mõtlen, et nüüd panen raha kõrvale, aga eiii, siis on vaja maksta auto mingeid asju, siis kaovad päikseprillid ära, siis on vaja lendama minna ja nii edasi. 

19. Kust sa pärit oled?
Sündisin Tallinnas, esimesed aastad elasin Koerus. Priima koht!

20. Keda oma parimateks sõpradeks pead?
Mu vend ütles kunagi, et parimaid sõpru ei saa olla palju, parimaid on üks. Kuigi mulle ise meeldib öelda, et see on üks mu parimatest sõpradest. Nii et kui ma pean valima ühe, siis see üks on Kariina. 

2 kommentaari:

  1. Mismoodi Austraalia mehed lollid on? :-D

    VastaKustuta
  2. See tegelikult oli veidi naljaga lause, üks mu meessoost sõpradest ütles mulle enne siia tulekut, et aussi mehed on nii ilusad, aga nii lollid :D
    Üldiselt mul on vähe kokkupuuteid kohalike meestega, seega ma ei oskakski sellele küsimusele vastata :)

    VastaKustuta