teisipäev, 2. mai 2017

Eesti Blogiauhinnad 2017

Sarnaselt eelmisele ja sellest eelmisele aastale, toimub ka sel aastal Eesti Blogiauhindade jagamine, mis on minu meelest lihtsalt ülivägev üritus. Probleem on ainult selles, et kuna minu blogi on igal aastal reisi või välismaa kategoorias olnud, ilmneb tõsiasi, et ma pole kunagi selle toimumise ajal olnud Eestis. Väga halb. Järgmisel aastal olen ma olemas ja siis olen ma nui neljaks seal üritusel kohal ka. 

Ma kusjuures isegi ei mäleta, kas ma esimesel aastal osalesin või mitte, aga vähemalt eelmisel aastal olin ma elu välismaal kategoorias neljandal kohal, wuhuu! Sel aastal seda kategooriat ei ole, seega ma osalen reisiblogide kategoorias, sest nagu S ütles, ma ju läksin ja tulen tagasi ehk reisin, haha.

Niisiis, minu poolt saab hääletada: http://eba.marimell.eu ja nagu öeldud sai, minu blogi on reisiblogide all kirjas. Soovitan ka teiste poolt hääletada ja teised blogid üle vaadata. 

Üks suur uuendus sel aastal, mis mulle hullult meeldib, on see, et kõik blogid on üles märgitud koos linkidega. Eelmine aasta oli hull keberniit neid otsida mööda google't taga ja mäletan, et ma ei olnud ka ainus, kes seda mainis. Igal aastal aga paremini ja nii on sel aastal kõik lingid olemas. Lisaks meeldib mulle kategooriate vähesus, neid on 15, piisavalt palju, aga silmale sõbralikult vähe ja näiteks elu välismaal ja reisiblogid ongi kokku pandud, sest elu välismaal on siiski eluline blogi ja reisiblogi.. noh, on reisiblogi. 

Üks väike miinus, mitte isegi korraldajate poole pealt, on see, et väga paljusid blogisid sel aastal osalemas ei ole. Korraldajad otsustasid sel aastal, et kirja saab panna iga blogi ennast ise ja paigutada ennast õigesse kategooriasse ja selle peale ainult suur thumbs up, aga kahju on, et osa blogisid puudu on. Näiteks üks eelmise aasta võitjatest magas üldse terve selle aja maha, mil oli aeg ennast kirja panna ja tean, et üks loobus, kuna teadis, et nagunii sel ajal Eestis olla ei saaks. Minu meelest ta oli eelmisel aastal teine, nii et fair enough, ta oleks kõrgele kohale ka sel aastal tulnud. 

Kelle poolt ma ise hääletasin?

Arvamusblogid. See on minu jaoks üsna tundmatu maa, aga kahte sealolevat olen lugenud ja neist ühte loen kogu aeg ja plaksutan iga kord käsi, sest ta mõtleb ja kirjutab täpselt nii nagu mina seda teeks. Isegi lastega seotud teemadel mõtleme me väga sarnaselt, hoolimata sellest, et mul endal lapsi ei ole. Seega minu valik - Ebapärlikarp. 

Pere- ja beebiblogid. Siinses grupis oli minu lemmik puudu, seega tuli leida asendusvariant ja kuna ma neid ükshaaval läbi võtma ei viitsinud hakata, hääletasin selle poolt, keda ma olen pildis palju näinud ja kelle sissekanded on minu enda sõprusringkonnas teemas olnud - Lipsuke. 

Loomeblogide kategooria on jälle minu jaoks üsna tundmatu maa, aga andsin hääle Miramii'le, sest tema blogile olen korduvalt peale sattunud ja minu meelest on ta ise üldse väga armas inimene. Ma ei saa jätta mainimata ka tema blogi nii-öelda puhtust ja fantastiliselt ilusaid pilte! 

Kultuuriblogid. Ma olen ise suur kultuurifänn, seega mulle meeldib lugeda, millest keegi teine loeb või arvab, mida vaatamas käib, millist etteastet nautis ja millist mitte. Filmiarvustus - 10 points! Ta küll üsna tihti kirjutab filmidest, millest mul aimugi pole, aga kui kirjutab nendest, mida mina ka näha tahan või näinud olen, ahhetan ja mõtlen, et issand kui hästi kirjutatud! Ja ta suudab mind panna huvi tundma ka nende filmide vastu, mida ma esialgu ehk oma listi ei pannudki. 

Ilu- ja moeblogid. Ilma pikema jututa läks minu hääl Liisa Leetmale, sest ma olen freaking kade, kui ilus see naine on! Vahet ei ole, kas ta ärkab üles või on juba üleval või läheb restorani või poodi või pildistama, on tal mingi üritus või kodune filmiõhtu - ta on kogu aeg ilus. Ja ma olen teda näinud ka päriselus ja ta tõesti on päriselus ka täpselt sama ilus. Ma küll ise ei ole üldse sellist stiili neiu, tätoveeringud, lõhkised riided, ruudulised pluusid, kõrge säärega tennised jne, aga ta kannab selle välja. Ta kannab kõik asjad välja. Ta on äärmiselt positiivne ja elurõõmus ja no, siinkohal ma lõpetan. Mul oleks nii palju öelda, aga kisub veidraks. 

Reisiblogid. See on siis minu enda blogi kategooria ja viskasin ikka pilgu peale ka eelmise aasta võitjale ja selle aastastele konkurentidele ja ütleme nii, et konkurents on kõva, ei ole midagi öelda. Ise andsin hääle DKorobtsov'ile, sest selle venna instas on üle 13000 jälgija ja iga tema pilt on NII ILUS! Ma olen hull fänn ilusatel piltidel, sest ma ise ei oska üldse pildistada ega kaameratki käes hoida, seega ma imetlen neid, kes seda oskavad ja kellel see suurepäraselt ka välja tuleb. 

Noorukiteblogi kategoorias läks minu hääl Marielpahkel'ile, sest eelmisel aastal nägi ta hullult vaeva oma blogi promomisega ja ma mõtlesin, et nii tubli tüdruk. Lisaks paljudele teistele noorteblogidele, on tema blogis sisu, on temas sisu ja minu poolest võiks ta ka sel aastal võita.

Aasta uustulnuk on alati hästi põnev kategooria, sest uusi blogisid ilmub Eesti blogimaastikule praegu nagu seeni pärast vihma. Üllataval kombel leidsin sealt blogi, mida omast arust olen juba aastaid lugenud, aga tundub, et siiski mitte, seega ka minu hääl läks Lottudoblogile. Keep going! 

Meesteblogide kategooria on ilmselt selline, kus on võitja enne teada, kui konkurss üldse avatud. Eesti blogimaastikul lihtsalt on ainult üks mees, kelle sissekandeid oodatakse elevuses, kelle Facebooki fännileht on täis kilkavaid naisi, kes kommenteerivad iga tema lapse pilti südametega ja õhkavad armastust, kui järjekordne naljajutt saab üles laetud. Mul ei ole selle vastu mitte midagi, muideks, ma ise teen seda sama, nii et hääl amidahenryteeb blogile. Tervele nende perele tegelikult. Muideks, pärast hääletamist avastasin, et kategoorias on ka Ivari blogi, kes on Triinu-Liisi blogide kaudu vist kõigile juba tuttavaks saanud ning seal on veel ka Kalvi-Kalle blogi, oh jeerum, kuidas ma seda varem näinud polnud. Seega, sel korral hääl Henryle, aga viin ennast kurssi ka teiste meeste kirjutistega. 

Elulised blogid on enimkandideeritud kategooria ja kuigi ma nii väga tahaks selle kuidagi laiali lüüa, sest minu lemmikud on just nimelt kõik seal, siis ei ole midagi teha, kes kirjutab elust, on eluliste blogide all ja tuleb valida. Eelmisel kahel aastal andsin ma hääle Mallukale, sest ta on siuke lahe olevus, et Sa kas vihkad või armastad, vahepealset varianti ei ole. Ma ei vihka teda, ta on ülitsill, aga tema pärast sain ma paar vihkajat küll juurde eelmine aasta, kui kirjutasin blogi sellest, kui rott ta on, hahaha. Kahjuks ei saanud lugejad aru, et tegemist oli meie mõlema kujutlusviljaga ja nii saingi mina aimu, mis elu tal on, kui tal neid vihkajaid 2000x rohkem on. Ma ise teeks ilmselt enesetapu. Igal juhul, sel aastal ma otsustasin talle häält mitte anda, sest ta võidab nagu nii, vaid andsin hääle hoopis Triinu-Liisile, Costany blogile. Viimasel ajal on mul kuidagi Triinu blogiga soojem tunne, võib-olla sellepärast, et ta kohe kohe sünnitamas on ja ma suurim beebide fänn olen, aga teisest küljest mulle hullult meeldib tema pehme elu, roosamanna, nagu paljud ütlevad, mulle meeldib tema edukus nii noorelt, tema pulmad, ta abikaasa, ta kodu, ta ideed ja no nii edasi. 

Toidublogide kategoorias andsin ma hääle Veganmaailmale, sest kuigi ma ise vegan ei ole, on täiega lahe vaadata neid, kes on. Mu parim sõbranna on ka vegan ja ma väga toetan teda selles, sest mis sest, et mina nii südametu tõbras olen ja sellist elu elada ei suuda, olen uhke nende üle, kes suudavad. 

Tervise- ja trenniblogide kategoorias otsisin ka oma viimase aja lemmikut, keda ei olnud, seega andsin hääle Lauriitale, kellele ma kogu aeg kaasa elan ja kelle blogi meeldib mulle just sellepärast, et seal ei ole ainult fitnessipildid ja jutt sellest, kui äge ta on ja kui hästi kõik on, vaid ta tunnistab siiralt, et aeg-ajalt ongi langused ja mitte viitsimised ja ajapuudujääk jõuda teha kõike, mida tahaks. Ja minu meelest on ta hästi siiras ja armas tüdruk ka.

Spordiblogi hääle sai minult Katjonok, sest ma lihtsalt teisi ei teadnud ja ei olnud parasjagu aega ka teadjamaks saada. Minu jaoks veidi arusaamatuks jäi praegu see, et miks sport, tervis ja trenn on eraldi kategooriad, kui nende sisu on tegelikult sama? 

Fotoblogide kategooria oli järgmine, kus minu lemmik oli puudu, aga pean tunnistama, et olen reklaami ohver ja paljude tuntud blogijate üleshaibitud nimi Fotoraat sai ka minu hääle sel aastal. Nad lihtsalt on nii palju pildis olnud ja nii palju head tööd teinud, et nad on seda sajaga väärt. 

Videoblogides andsin hääle GeirStintVlogs lehele, sest ma ise soovitasin tal kandideerida ja tema vlogid on meeeeeeeletult ägedad. Olgugi, et ta kohati paneb täiega villast ja teeb nii jobusid asju, et tahaks teda lüüa, siis teisel hetkel tuleb meelde, et ta ju ongi noor poiss Austraalias, kes peab elama oma elu just praegu, mitte 30 aasta pärast. Seega, ära kunagi muutu ja hoia meelelahutuslippu kõrgel!

Kokkuvõtvalt võib öelda, et tase on sel aastal kõrge ja üritus tuleb ka kindlasti vägev, aga tahaks järgmisel aastal veel näha oma lemmikuid osalemas. Peab vist järgmisel aastal kõigile kirjutama ja meeldetuletama, et aeg on ennast kirja panna.

Minge ka kindlasti hääletama ja edu valimistel! 

6 kommentaari:

 1. Minu jaoks on loomeblogid kategooria natukene naljakas. Olla taluomanikuna ühes pajas käsitöölistega. Taludeblogi tundus eelmisel aastal mõistlikum.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Nagu aru sain, lükati kokku kategooriad, kus osalejaid oli vähe. Ma hetkel ei ole küll Sinu blogiga kursis, aga sama hästi võiks ju panna selle siis elulistesse blogidesse, kui kirjutad taluELUst? Olen nõus, et loomeblogides võistelda käsitöölistega on võib-olla pisut suur erinevus, samas eraldi taludeblogi kategooria oleks jäänud väga tühjaks just osavõtjate poole pealt.

   Kustuta
  2. Olen nõus! Taludeblogi üksi oleks jäänud tühjaks ent loomeblogi see kindlasti pole ja teisalt, kirjutan ma siiski talust ja selle remondist, aiast ja loomadest, seega lihtsalt eluline ka pole (et lapsed, söömised, filmid jms) aga see on ilmselt ka juba nokkimine :D

   Kustuta
 2. Aitäh sulle, nii armas! :)

  VastaKustuta
 3. Muide meeste blogides olid mulle enamus täiesti tundmatud. Henry blogist olen kuulnud, ags ise lugenud pole. Minu suur lemmik on hoopis Kristjani blogi - kirjaviis on kuidagi nii vaba ja avameelne, nii et tema postitusi ootan alati huviga. Kõigi ülejäänutega olen sinuga samal meelel.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Henry blogi vist ongi siuke kuulsam, mis paljudes kanalites läbi käib. Kristjani blogile viskan nüüd ka pilgu peale, esimese sissekande järel tundub päris asjalik kutt olevat :)

   Kustuta