reede, 17. juuni 2016

Naabrist Parem

Pärast viite aastat suudeti siis jälle kokku panna Naabrist Parema saade ja kuivõrd see eelmisel korral meeldis mulle tä-i-e-ga, siis ma olin hullult ootusärev. Ka minu sõbrad mõtlesid mitmed kandideerida, aga lõpuks lõid põnnama, seega tuli mul lemmikud valida olemasolevatest paaridest. Kohe alguses märkasin Triinut ja Tanelit, sest nad on Peetrist pärit ja postitasid sinna Facebooki gruppi, et me omasid palun palun palun toetaks. Ja nad tundusid ka soojad ja armsad. Kui esimeses saates aga kõiki paare näidati, kuulus mu süda hetkega jäägitult Gretele ja Karlile. No jeerum, vaadake seda Gretet.. kui ilus inimene!!! 
Pilt: Grete Lill Facebook
Okei, lähme tagasi algusesse. Kuna ma hetkel ei ela Eestis, nägin mina seda saadet kogu aeg hilinemisega. Ka viimast, otsesaadet, seda ei suutnud tv3play isegi mitte minu keskööks (ehk teie 01.00ks) üles saada ja sain selle vaadatud täna. Võitja muidugi hüppas Facebookis mulle kohe ette, aga ikka on ägedam ise ka ära vaadata, kuidas sinna jõuti. 

Niisiis, alguses oli nurinat nii osalejate kui ka televaatajate seas, mis puudutas korterisuuruseid. Mina nurisesin ka. Ma leian, et kahe toalise korteri ma võiksin heal juhul üürida, aga mitte mingil juhul osta, nagu tuleb laps juurde, on kohe korter väike. Eriti arvestades, et antud korterite kaks tuba ei olnud kes teab mis suured. Ma ka ei usu, et nad eriti odavad olid, olgu auhinnaraha milline tahes. Seega, kohe esimeses saates oligi mul kahju Elsast ja Hannast, kes väga nukralt pidid tunnistama, et sinna korterisse Elsa oma kahe lapsega ei mahu. Ja ei olekski mahtunud, isegi kui ta lõpuks ütles, et võidu korral seda ära müüa ei raatsiks. 

Lisaks korterite väiksusele, ei meeldinud mulle sel korral see, et kõigi korterid olid ühesugused. Eelmisel korral oli kahel paaril neljatoaline ja kahel kolmetoaline korter ning LISAKS, oli eelmisel korral eelarve, millest tuli kinni pidada ja see tegi võistluse kohe palju palju ägedamaks. Oli võistlusmomenti ka ja oli ka osalejatel pidevat arvutamist, kas ja kuidas ja kui palju saab. Sel korral polnud sellist asja üldse, lihtsalt lahmiti sisustus sisse selle järgi nagu keegi ise tahtis. Ju seal taga olid mingid sponsorite poolt pandud summad või mis iganes, millest televaataja teadma ei pidanud. Paar korda oli kuulda sellist ütlemist ka, et me tahtsime teha, aga see või teine ei lubanud või ei vastanud normidele, seega ilmselt mingid diilid seal olid. 

Uus hooaeg algas ja neli paari alustasid oma korterite tegemisega. Kuigi mul olid kohe alguses oma lemmikud olemas, siis terve hooaja jooksul hoidsin ma valdavalt pöialt kõigile, kõik tundusid nii soojad ja armsad inimesed.

Pilt: TV3 Eesti Facebook
Korter number 1 - hiidlased Elerin ja Mart (pildil vasakul). Alguses oli mul lausa naljakas, kui halvasti võib ühtedel inimestel minna ja kui palju ebaõnne peab olema ühel paaril. Õnneks mu isa, kes on natuke Hausersiga seotud (kes on natuke selle saatega seotud), ütles, et seis muutub ja alguses olev seis ei jää üldse lõpuni, seega mu lootused olid just nimelt selle peal, et seis muutub just nimelt hiidlastega seotult. Nad tundusid väga soojad ja armsad, ei olnud kunagi pahased ja kui ka kõik oli halvasti, olid nad üksteisel siiski olemas. Sellised siirad, armsad maainimesed. 

Korter number 2 - edumeelsed Triinu ja Tanel (pildil paremalt teine paar). Alguses ma muidugi hoidsin neile pöialt, et omakandi noored ning Taneli kuldsed käed olid ka ikka klass omaette. Mingil hetkel mul aga viskas see Triinu negatiivne olek täiega üle, kogu aeg oli midagi öelda, midagi halvasti, midagi ebaõiglane, midagi nii ja midagi naa. Ma olen nõus, oli ka, eriti need rosettide äravõtmise hetked, aga it's just a game, Sa ise tulid siia saatesse. Ühesõnaga, selline nutmine ja halamine ja viuviutamine mulle ei istu ning kuni lõpuni välja hoidis seda paari minu jaoks üleval just Tanel, aga no kui ta selle ukse lõpuks segi lõi ning nad Tartusse teistega koos lõbutsema ei läinud ja ka finaalsaate järel võitjate korteris peol neid ei paistnud, siis ma mõtlesin küll, et kuule, ole nüüd, oska kaotada ka. 

Korter number 3 - töökad naised Elsa ja Hanna (pildil vasakult teine, naistepaar). Esiteks, meeletult armas sõprus! Hanna ehitas korterit sisuliselt oma kätega algusest peale selleks, et ta sõbrannal oleks lõpuks oma kodu. Olgu, mul on ka mõni sõbranna, kelle nimel ma siukse korteri valmis ehitaks (aga õnneks ma ei tea ehitamisest mitte muhvigi), aga siiski oli lahe vaadata, kuidas selliseid inimesi on. Teiseks, Hanna - wow, mis asi Sa oled? Tavaliselt on sellised "meestetöid" oskavad naised ise ka mehelikud või kuidagi teistsugused, aga Hanna oli ka täiesti normaalne naine, kui nii võib öelda. Täiesti okei, et hommikul kontsad-kleit-kontoritöö ja õhtul tunked-värvipotid-korteriehitus. Megaäge! Lisaks mulle meeldis nende roll selles saates, et nad ei olnud kunagi pahased, nad ei külvanud kunagi draamat, aga nende kommentaarid iga olukorra kohta olid täiesti meisterklass huumor. 

Korter number 5 - põlvakad Grete ja Karl (pildil paremal asuv paar). Nagu mainitud, nad olid mu lemmikud algusest peale, väga klišeelikul põhjusel, et nad on lihtsalt nii ilus paar! Mulle meeldivad ilusad inimesed. Samas, mulle meeldisid nad ka kogu saate jooksul, nad ei läinud tülli, nad ei tülitsenud teistega, nad ei ülbitsenud. Kuigi, see üks saade, kui nad ütlesid, et nojah, ühel korteril oli põrand ju juba maas, kui teised alles panema hakkasid, siis mul korra käis küll klõks, et eiii pliis, ärge olge teie ka kadedad. Mulle tundub ka, et ma ei olnud neid lemmikuteks tituleerinud ainsana, sest ükskõik, mis võistlus internetis käis, olid Grete ja Karl alati liidrid. Kõik rahvahääletused nad võitsid, seega tundus ka loogiline jätk, et nad kogu saate kinni panevad. 

Pilt: Naabrist Parem - Grete ja Karl Facebook
Saatejuhiks oli jätkuvalt Alari Kivisaar ja ma tean, et tal on hatereid nii palju, et põhimõtteliselt ma eriti ei julgegi teda kiita, aga mulle ta meeldib. Ma ei tea, kas sellepärast, et ta on samasugune arvamusliider nagu ma isegi või lihtsalt sellepärast, et ta on muhe. Minu meelest sai ta ka saatejuhtimisega hästi hakkama ning eriti naljakas oli vaadata finaalsaates neid "apsakaid," sest kusjuures see Kasekodu on ikka totaalnekeele sõlme ajaja ju, kadekodu kasekodu kadekosu... 

Mulle meeldisid hullult terve hooaja jooksul olnud mängud, näiteks see, kus naised pidid autost otsima tööriistu, milleks neile polnud isegi õigeid nimesid antud. Ma oleks bussi ette maha istunud ja nutma hakkanud, ilma naljata. Mul pole õrna aimu ka, mis asi on relakas, mis sest, et ma olen seda tohhuijaa kuulnud. Samas, naela puu sisse ma oleks selle puuriga üliosavalt lasknud, HA-HA-HA. Mu isa ilmselt naerab ka, sest ma mäletan hellalt, kuidas ma haamriga meie kuuri sisse naelu lõin ja a la kahekümnest mitte ükski otse ei olnud. Mis aga puudutab ehitamist, siis selle saate jooksul ma sain aru, et ma olen ka sel alal ikka puhta totu. Ei oskaks ma pahteldada, ei oskaks ma tapeeti panna, ei oskaks ma parketti paigaldada. Siinkohal aga ma võin öelda, et mul on õnneks isa, kes mu eest need lollused ära teeks ( või organiseeriks kellegi, kes teeks ), nii et ma võiks sinna saatesse minna küll. Sisekujundus iseenesest mulle meeldib, ma võiksin ööd-päevad läbi Simsi mängida ja oma tubasid ehitada ja kujundada. 

Kui nüüd lõplikult asi kokku võtta, siis ma olen väga rahul võitjatega, väga rahul saatejuhiga, aga ei ole üldse rahul saate ülesehitusega, korterite väiksusega ning eelarve olematusega. Loodan, et järgmine hooaeg tuleb kiiremini kui viie aasta pärast, aga tehakse mõned korrektuurid ning võetakse varasematest hooaegadest midagi uude kaasa. Lisaks võiks minu meelest olla Naabrist Parem: Elu pärast, sest mind näiteks küll huvitab, kas keegi ostis veel enda tehtud korteri ära või kas võitjad elavad ikka veel selles korteris või kas äkki saade andis kellelegi indu ehitada oma korter/maja jne. Sellised asjad on ka minu meelest väga põnevad.

1 kommentaar:

  1. Anonüümne18/6/16 05:07

    Absoluutselt arvasin kõige kohta SAMA - nagu enda mõtteid oleks lugenud :D

    VastaKustuta