kolmapäev, 16. märts 2016

Trennidest

Mingil hetkel rääkisin veidi rohkem oma tulemustest trenni ja toitumise alal, aga nüüd see pisut soiku jäänud. Mitte sellepärast, et trenni ei teeks, vaid sellepärast, et kolisin Eestist ära. Eestis oli ikka hea, iga kahe nädala tagant vaatas treener kurja pilguga kõik mõõdud ja toidupäevikud üle ning riidles ja siis oli paar päeva kehva olla, sõin ülikorralikult ja treenisin veel rohkem kui enne. 

Kui kolisin Brüsselisse, ei käinud ma esimene nädal trennis ja ma reaalselt tundsin, et ma lähen hulluks. Eestis käisin viimati pühapäeval, esmaspäeval kolisin siia ja juba neljapäeval ma anusin oma kohalikku tugiisikut, et ta mulle spordiklubikaardi teeks, sest ma lähen muidu hulluks. Ja laupäeval saingi oma sammud Bodypumpi seada. Alguses muidugi oli šokk suur, siinseid klubisid (vähemalt minu klubi Basic Fit) ei anna MyFitnessiga võrreldagi, saalid on pisikesed ja peegliteta, riietusruumis pole peegleid ega fööne, kapid sulguvad tabalukuga, mis peab igal ühel endal olema ning siin on kõikides klubides spetsiaalsed Les Millsi kettad, millega ma polnud enne siiakolimist kunagi tutvust teinud.

Šokk aga asendus kiirelt armastusega. Jagasin üsna kiirelt lahti, millises klubis mis kell mis trenn on ja nii on mul iga päev sisuliselt 2 varianti, kas minna töölt vasakule või paremale klubisse. Siinsed Bodypumpi treenerid on kõik toredad, aga neid ei anna Eesti omadega võrrelda. Kui ma tavaliselt ütleks, et eestlane on külm ja emotsioonitu, siis treeneritega võrdlema hakates on eestlased palju elavamad. Ja eestlased on palju ilusamad! Ilma naljata, siin on nii vähe ilusaid treenereid, mitte ainult näo järgi vms, vaid just näiteks kehaehitus, Eesti treenerid on ise ka väga musklis ja näha, et hingega spordi juures, aga siin tundub, et 50% treeneritest on täiesti suvalised vennad, kes ühel päeval mõtlesid, et davai, nüüd hakkan treeneriks. 

Belgias on hästi populaarsed virtuaaltreeningud. Ma pean lausa ütlema, et 80% treeningutest ongi virtuaalsed. Treeneriga treeningud on üldiselt 17.30, 18.00, 18.30 ja 19.00. Mõni üksik on veel 20.00 ka. Paljud klubid on aga lahti 24 tundi, mis tähendab, et terve ülejäänud aja käib seal virtuaalne nali. Ma alguses suhtusin sellesse väga skeptiliselt, naersime lausa koos mu hostemaga, et ma võiks siis ju kodus Claudia Schifferi DVD peale panna ja teha, aga nüüd pean oma arvamust korrigeerima. Ma olen käinud kahes erinevas virtuaalses trennis, neist üks oli tantsimine ja teine Virtual Abs, mis siis oli põhimõtteliselt lihastreening. Mulle meeldisid mõlemad. Mingil hetkel ma tabasin end isegi mõtlemast, et 96ndat bodypumpi kava ma võiks ka virtuaalina teha, sest mul on see nii peas, et ikka päris mitu korda on treenerid mulle aitäh öelnud, et neil on meelest ära läinud.

Kusjuures, üks õhtu ma isegi andsin pool trenni ise, sest treener köhis ja oli nohus ja ta ütles poole trenni pealt, et kuule Sul on nii selge, tule tee ise. Ma ei rääkinud mikrofoni ja ei õpetanud teisi, seda tegi treener, aga mina tegin kõik liigutused teistele ette. Siis mul käis küll peast läbi, et võiks isegi treenerina töötada. 

Mis ma siin kuu aja jooksul veel olen ära proovinud, on trenn nimega GRIT. Mul Eestis sõbrad ikka aeg-ajalt olid rääkinud, kui õudne ja raske see on, aga ega ma vist eriti aru saada ei tahtnud. Võinoh, ma sain aru, et treening, mis kestab 30 minutit, peab olema raske, aga ega enne ju ei usu, kui ise ära proovid. Nüüd olen 2x käinud ja seda sellepärast, et seda treeningut on ainult 2x nädalas ja üks neist kordadest on enne bodypumpi ja siis ma pigem eelistan pumpi minna. GRIT aga meeldib mulle täiega. Mulle meeldib just nimelt see 30 minutit maksimaalset pingutust nii et silme eest on must, aga see emotsioon pärast trenni.. huh. Parim. 

BodyPumpi endasse süvenedes pean ütlema, et vähemalt 96.kava on mul väga selge ja raskused lausa ennastüllatavad. Mäletan, kuidas ma alustasin ja Viktor Eksi MyFitnessis mulle salaja raskuseid juurde pani, sest tema arvas, et ma peaks jõudma küll, aga mina ei jõudnud mitte muhvigi. Ma tegin rinnalihaseid ka 5kg (+ kang) raskusega. Täna vaatasin, et rinnalihaste loo ajal oli mul lausa 12kg peal. Rääkimata kükkidest, mida ma alustasin 7kg'ga ja teen nüüd 17kg'ga ning soojendus, mis oli ka alguses 5kg ja on nüüd 10kg. Suurim rõõm minu enda jaoks on väljaastete lugu, mida ma ka veel jaanuaris tegin ilma raskuseta, aga nüüd jõuan 7kg'ga ka tehtud. Ainus koht, mis on endiselt nõrk, on käed. Kui triitsepsi loos olen arenenud nii palju, et 2kg hantli asemel on mul 5kg ketas ja käekõverdused pingil suudan ära teha ning kätekõverdusi teen lausa lõdvalt, siis biitsepsi loos olen suutnud 4kg'lt areneda vaid 5kg'le. Ma lihtsalt ei jaksa raskemaga neid pagana tõsteid teha, tee mis tahad. Siiski saan ma uhke olla jalalihaste üle, mis on suurenenud märgatavalt ning kõhulihaste üle, mida ma võin pool tundi järjest ka teha ja kätekõverduste üle, mida ma eilses challenges naistega jõudsin teha 47 tükki. Järjest.  

Üldiselt olen saanud sisse oma tavapärase normi ehk 4-5x nädalas trenni ja katsun siis 3-4x pumpi ja 1x GRITi. See niisama jõusaalis möllamine mulle eriti ikkagi ei istu, isegi kui ma olen väga tugev motivaator ja asi pole selles nagu ma ei teeks, siis mulle lihtsalt meeldib, et on treener, kes motiveerib. Lisaks on siin spordiklubi eest maksmine süsteemiga, et 23€ kuus spordiklubi eest + 10€ kuus treeneri eest (seda viimast ei pea võtma, siis saabki käia jõusaalis ja virtuaaltreeningutes) ja ma arvan, et kui ma juba treenerile maksan, siis ma võiks seal trennides käia ka. 

Kahjuks pole mul siin kaasas mõõdulinti, aga juba rääkisin oma Eestis oleva treeneriga, et kui aprillis koju lähen, mõõdame üle, ongi põnevam vaadata, mis muutused kahe kuuga tulnud on. 

Mis puudutab toitumist, siis see on jätkuvalt kaos ja sellele pole mõtet isegi pidama jääda. Ma arvan, et kui mul surutaks selg vastu seina, et kas hakkan normaalselt sööma või suren ära, siis ma võib-olla sööks, aga praegu ma lihtsalt ei suuda. Ma vaatan küll, et oleks tervislik ja et oleks liha + salat, mitte kartul ja muu säärane loomulik asi, aga mingitest grammide lugemisest või spetsiaalse toidu tegemisest ei saa küll juttu olla. Ma kunagi korrigeerin oma arvamust, aga praegu ma lihtsalt ei viitsi. Selles ongi ainult asi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar