reede, 5. detsember 2014

Spetsiaalsed kohad

Olen oma tutvusringkonnas tihti kuulnud, kuidas inimesed käivad spetsiaalsetest poodidest mingit kindlat asja ostmas. Näiteks, et parim juust on ühes poes, aga parim kaste teises, parimad kommid hoopis kolmandas ja käivadki iga asja eri poodides ostmas. 

Minul on ka teatud asjad, mida käin otsimas. Esimesena hüppas kohe pähe Ben and Jerrys'e jäätis, mida Eestis saabki ainult Solarisest (võib-olla mujalt ka, aga see mulle lähim), seega kui ma seda tahan, peangi sinna sõitma. LaMuu ökojäätist käisin siiani Ülemistes mingist mahetoidu poest (ma ausalt ei mäleta nime) ostmas, aga nüüd avastasin, et seda müüakse mu oma kodu lähedal Selveris ka, seega seda enam eraldi ostma sõitma ei pea. 

Parim Caesari salat on viimasel ajal Selveris, aga väga pikka aega käisin seda ainult Stockmannist ostmas, kuna mujal see lihtsalt ei maitsenud mulle. Mõni mu sõpradest pidas mind täiesti arulagedaks, et sõita ühe salatikarbi pärast linna teise otsa. Viimasel ajal on mul veel üks asi, mille nimel ma olen nõus sõitma - sushi. Ma söön heameelega ainult ühte sushit ja ühest kohast, seega minu jaoks ei ole mingi probleem sõita Mustamäelt kesklinna või Assakult kesklinna, et oma lemmiktoitu saada, lähemal asuvad kohad lihtsalt ei rahulda mind. 

Tean, et näiteks mu emal on oma lemmik juustupood - Juustukuningad. Siiani ma olen temaga koos Solarises neid juustusid ostmas käinud, kuigi ta ise vist käis veel kuskil mujal ka. Siiski, ainult juustu pärast kuskile spetsiaalsesse poodi sõita ei viitsi just kuigi paljud.

Samasse patta saab ka panna inimestehulga, kes otsivad Tallinnas parimat kütusehinda. Olen isegi sõitnud spetsiaalselt Mustamäele 5+ tanklasse, sest no seal on linna parim hind ja see on selge, eriti kui veel kliendikaardi omanik ka oled. Mõnikord mõtlen, et mis vahet sel paaril sendil tegelikult on, aga kes senti ei korja, see miljonäriks ei saa. 

Parima hinna otsimist olen oma elus ka mujalt avastanud. Näiteks rahavahetuspunkt on üks neist. Käin valuutat alati Tavidis vahetamas, kuna sealne kurss on kõige kasutajasõbralikum ning need on avatud ka väga hiliste kellaaegadeni (näiteks Sikupillis kella 21ni). Olen üritanud ka oma sõpradele seda Tavidi armastust õpetada, aga enamik neist kehitab õlgu ja ütleb, et astub esimesse, mis teele jääb. See vahe võib aga meeletult suur ju olla. 

Sellel teemal ilmselt võiks lõputult heietada, aga siinkohal küsiksin, mis on teie "spetsiaalsed" kohad, kuhu ühe või teise asja pärast olete nõus sõitma?

4 kommentaari:

 1. Ben and Jerryse jäätist olen ma isikilikult näinud ka Rimis. Seega teine kord võid ülemistes seda tsekata :)

  Otseselt spets kohti ei ole. Eelistan aga kaupa osta Prismast, sest sealt saan alati kõik vajaliku. Niisamuti on lapse mähkmed ning püreed seal kohati soodsamad, kui mujal.

  VastaKustuta
 2. Kebabi ostan ainult Nõmme kebabist ja Peetri Pizzat ainult Vabaduse puiesteelt Nõmmelt :D Muid asju nagu ei ole, mida ostaks kindlatest kohtadest.

  Ja mina olen ka Rimis näinud seda jäätist :)

  VastaKustuta
 3. Nägin täna ka Rimis seda! Aitäh ütlemast.

  See Peetri Pizza asi on naljakas, see vist üks väheseid kohti, kust ma ostnud ei ole, kas seal on siis parem kui mujal või lihtsalt kodule lähedal?

  VastaKustuta
 4. Kodule lähemal ja ega ma sealt tglt midagi muud telligi kui mafioso pannipitsat topeltjuustuga ja ainult seal saan seda sellisena nagu see reaalselt täiega hea on, muudest kohtadest tellides on alati midagi viga olnud, et ei ole SEE :) ja minu arust hands down kõige ilusam Peetri Pizza ka. Osad on ikka päris urkad, nt Balti jaama Peetrikas :D

  VastaKustuta