reede, 22. august 2014

Torditegija Hele Peenema

Sellel aastal pöördusin esimest korda elus koduse torditegija poole ning tellisin endale sünnipäevaks Minioni tordi, millega ma olin enam kui rahul. See oli imeilus, super maitsev ja tegija meeletult sõbralik inimene. Kui paar kuud hiljem mu isa sünnipäev ees ootas, pöördusin muidugi uuesti tema poole, aga kahjuks talle kuupäev ei sobinud ning ma hakkasin otsima uut tegijat. Tema soovitusel uuesti torditegijate grupist. Kirjutasin, kui suurt ja millal ja kus mul vaja on ning tegijad saatsid mulle oma töid postkasti. Valisime empsiga tükk aega kuni valikuks sai üks, kellel oli huvitava sisuga tort pakkuda ning kes asus meile soodsas kohas. 

Sai siis alustatud vestlust, pidasime nõu ja aru ning jõudsime kokkuleppele, et ma saadan pildi, millist torti ma tahan. Kui olin ära valinud ja tegijale pildi saatnud, küsis ta veel kord üle, kas midagi on muutunud.

Hele Peenema
Tere Gerli,
Kas tellimuse soov on veel jõus?
Kas kujunduse jms. seosnevaga on selgunud soove?
Tervitades,
Hele

Gerli Pommer
Tere!
On ikka jõus. Kujundus tuleb selline nagu Sulle pildi saatsin. Sisu on nüüd veel arutamisel.

Saatsin sellise pildi

Edasi me rohkem ei suhelnud, kui vaid korra arutasime, kas tordile oleks võimalik ka pilt panna. Neli päeva enne pidu leidsin Merje blogi, kus ta oli kirjutanud Helest üsna halvasti, kuidas ta veab inimesi alt ja ei tee torte, otsib vabandusi jne. Ma olin üsna mures, arutasime emaga asja ja kirjutasin Helele ka, et ma natuke mures ja kas tort ikka tuleb. Lubas, et tuleb ja nii ootasingi laupäevani kui siis väriseva käega valisin telefonil numbri, et olen nüüd tordil järgi. 

Hele tuli õue, kaasas tort ja kivi kukkus minu südamelt. Ta pani selle autosse, võttis kaane pealt ja hakkas kohe kiirelt seletama, et ta on haige ja üks mees on vähem (meil oli kokkulepe kolme kujukesega), nii, et ta teeb allahindlust. Ma olin päris šokis, see tort polnud kohe kindlasti see, mille mina tellisin.


Ütlen ausalt, poleks mul olnud nii ilus meik just tehtud, oleksin vist nutma hakanud. Tordi tellimine oli suuresti ainult minu õlul ja mina tundsin, et vedasin kõiki alt. Ma ei ütle, et tort on kole, ei ole, aga see ei olnud ju see, mida ma tahtsin. Esimese hooga mõtlesin Helele öelda, et see pole minu tort ja ma ei soovi seda, aga sain aru, et ega ma uut ka sel hetkel kuskilt poleks saanud, peoni oli aega napp tund. Seega võtsin tordi kaasa ja mõtlesin lihtsalt endamisi, et parem oleks, et see hästi maitseb. 

Maitses ka, ei ühtegi halba sõna. Lõppkokkuvõttes külalistele meeldisid ehitusmehed, tort oli maitsev ja pettumus oli vaid minu ja ema teada, sest meie teadsime, kuidas tort tegelikult pidi välja nägema. Mis seal siis ikka, ütleme nii, et 50-50 kogemus. Ma ei saa küll aru, kust sai tulla arvamus, et tort oleks pidanud olema enam-vähem selline nagu pildil, kui ma selgelt kirjutasin, et tahan sellist ja kust tuleb torditegijal mõte torti nii räigelt muuta, et see pole isegi mitte laotud tellistest maja, vaid kabelaud.

Edaspidi, kes tellivad, rõhutage siis mitu korda üle, et te tahate TÄPSELT sellist nagu pildil, sest muidu võib pettumus suur olla. Ja kinnitan ühe korra veel, et maitse oli taevalik, seega otseselt midagi halba ma tema kohta öelda ei saa. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar