kolmapäev, 19. veebruar 2014

Emme ja beebi kinopäev

Tallinnas korraldavad mõlemad kinod emme ja beebi kinopäevasid, kus siis vaadatakse filme, mis lastele mõeldud (kuigi on ka olnud mitte selliseid) ning emad saavad tulla koos lastega, keegi ei vaata pahaselt, kui mõni beebi nutab või keegi ringi jookseb ning heli on vaiksem, tuled hämaras põlevad ja kohti müüakse üle ühe, et saaksid turvahälliga oma beebi kindlasti enda kõrvale istuma panna.

Ma olen selle ürituse reklaame mitu korda näinud, aga olen mõelnud, et ah mu beebi liiga väike selleks või et film ei sobi või et tal uneaeg või jumal teab veel mis. Eelnevad vabandused ongi olnud põhjuseks, miks ma kunagi varem sinna jõudnud ei ole. Eile võttis mu sõbranna mul lausest kinni ja moosis nii kaua kuni lõpuks ütlesin jah. 

Niisiis sättisime täna Loore Mariaga (ta on 1a ja 3k) ennast Solarisse, kus juba 10.15 hakkasid emmed-beebid kogunema, jagati igasugu beebikraami, testreid, mähkmeid, süüa isegi, Loore väga nautis seda olukorda. Lisaks oli seal käruparkla ning saalis sees hunnik mänguasju põrandal, millega kõik lapsed mängida said. Film ise hakkas kell 11. Meie filmiks oli "Frozen (Lumekuninganna ja igavene talv)." 


Ma olin selle filmi kohta varem juba väga palju head kuulnud, mu hostpere kiitis seda taevani ja ütlen ausalt, et kuigi mul oli väike kihk seda juba ammu näha, olen ma seda tüüpi inimene, et ma väga multifilme kinno vaatama ei lähe. Nagu täna selgus, mul on isegi Despicable me vaatamata. Igal juhul see film tõesti oli hea, väga väga hea, muusika oli nii ilus ja ma isegi hakkasin mõtlema, et tahaks seda inglise keeles näha, sest originaalis ilmselt on need laulud veelgi paremad.Loore Maria pidas tublisti terve filmi vastu, lõpuks lasi oma silma ka looja, kaua Sa ikka jaksad ühte ja sama filmi vaadata, eksole. Aga ta ei karjunud, ei nutnud, ei jooksnud ringi, tantsis muusikaga kaasa ja naeris, kui naljakad kohad olid. Tõesti musterlaps, kellega kinno minna. Minul endal tekkis aga meeletu tänutunne inimeste vastu, kes sellist üritust korraldavad. Mõelge, kui hea, emadel nagu nii pole eriti palju võimalusi kodust välja minna, kinost rääkimata ja siis tuuakse neile võimalus kätte koos beebiga minna. Kusjuures, pilet maksis vähem kui tavaseanssidel, nii et igal juhul väga hea pakkumine. Lisaks eelnevalt mainitud käruparklale, olid ka mähkimislauad ja niisked salvrätikud kättesaadavad ( + enne seanssi ju jagati tasuta mähkmeid ka Brittoni poolt). Mina sain pisiku sisse ja kui vähegi veel mingeid ägedaid filme pakutakse, astume Loorega sealt läbi. Saab tema sotsialiseeruda ja õpib ka vaikselt, kuidas mõnes kohas on viisakam olla tasa. 

PS! Sain isegi Solaris Kinoklubis endale Kinoemme vapi, hurraa!

4 kommentaari:

 1. ma ei ole seda veel ikka näinud

  VastaKustuta
 2. Peaksid vaatama, see on tõesti hea!

  VastaKustuta
 3. Ülivana postitus küll, aga ma lihtsalt pean mainima, et sa ei saa öelda "mõlemad kinod" kui juba Tallinna kesklinnas on 4 kino :)

  VastaKustuta
 4. Õige küll jah, kuidagi harjunud sellega, et on Solaris ja Coca-Cola Plaza. :)

  VastaKustuta