laupäev, 16. veebruar 2013

Ja saigi küsimusi jälle 20

1) Kas sul öörahu ei ole, millal kodus pead olema?

Ei ole. Mul on nii-öelda kirves pea kohal, et kui hostvanemad tunnevad, et ma pole tööks valmis ja olen liiga väsinud, siis kehtestatakse öörahu. Reaalsus on see, et kui hommikul kell 7 ikka tööga alustama peab, tahan ju ise välja puhata ega lituta poole ööni kuskil linna peal.

2) Kas sa ei karda, et kui sa öösiti koju tuled, ajad teised üles?

Kusjuures, iga kord kardan. Õnneks ei haugu Brutus, kui ma öösiti tulen, aga garaažiuks on küll otse hostvanemate voodi all ja see teeb koledat häält. Üks öö üritasin, et tulen eest uksest, mis teeb vähem häält, aga see lõppes sellega, et Brutus haukus nagu segane. Peab vist lihtsalt öösiti mitte koju tulema, haha.

3) Ütlesid, et hostvanemad teavad Keithist ja sellest, et te koos olete. Kas sa räägiksid neile ka seda, kui te lahku lähete?

Ma arvan, et nad näeksid selle mu näost kohe ära. Haha. Aga ma ei läinud neile ütlema, et ou kuulge teate, mul on keegi, nad panid ise otsad kokku ja küsisid siis, kas on nii. Ilmselt ma ei läheks ka nüüd ütlema, et ou enam ei ole mingit värki, nad paneks ise otsad kokku.

4) Kui peaksid just täna otsustama, kas pikendad või mitte, milline oleks su vastus?

I love USA ja ei midagi muud. Haha. Homme oleks vastus midagi muud ilmselt.

5) Kõigepealt aitäh pika kokkuvõtva blogi eest. Küsiksin, kui saaksid uuesti oma tulekut otsustada, kas teeksid seda uuesti?

Ilmselt küll. Kuigi ma USAsse tuleku üleöö otsustasin, oli see aastaks eemale minek mul tükk aega peas juba.

6) Kas ja kuidas on Sinu arvamus ja sisetunne USA ja ameeriklaste kohta muutunud? Mida enne USAst arvasid ja mida nüüd?

Arvamus on paljuski muutunud ja mõnes asjas samaks jäänud. Näiteks see müüt, et kõik ameeriklased on paksud. Ei ole, absoluutselt ei ole. Olen suuremaid kohanud küll, aga tegelikult on ikka inimesed väga terviseteadlikud ning söövad korralikult ja teevad trennigi. Sõbralikkust olen avastanud, teadsin enne, et nad on sellised võltsid ja pealiskaudsed, aga tegelikult on paljud neist ka ikka väga väga sõbralikud. Vahet pole kas üks õhtu, kolm õhtut või terve ülejäänud elu. Eestlased ei suuda enamasti sedagi. Sellist poripritsimist siin pole.

Arvasin, et siin on ainult rasvased toidud ja burger iga nurga peal jne, see ei vasta ka tõele. Muidugi neid on, aga samas on asi tervislikku osaga väga tasakaalus minu meelest. Teadsin, et USAs on kõik asjad suured ja neid on palju, see on ka kinnitust saanud.

Arvasin, et USA on kõikide võimaluste maa, et siin on kõike ja midaiganes Sa poest ei leia, saab netist tellida. Ausalt öeldes nii on ka. Olgu olgu, kohukesi ei ole.. Aga põhimõtteliselt on Ameerika mulle vägagi sellise mulje jätnud, et kellel surres rohkem asju on.

7) Kas olid enne USAs reisinud?

Ei olnud.

8) Mis Su lemmik NBA tiim on?

Lemmiktiim on LA Lakers, neid lähen vaatama ka.

9) Mida soovitaksid Ameerikasse kolivale inimesele seoses autosõiduga? Mida peaks harjutama, mis on teistmoodi, mis on oluline?

Eestlastele ei oskagi nagu midagi soovitada, minu meelest on siin sõitmine tänu automaatidest autodele ja tekstidega liiklusmärkidele väga lihtne. Samas on siin ka väga lihtne libastuda, näiteks pole loogikat kiirusepiirangutega, 40-50-25, need võivad 1 miili jooksul muutuda ja jääb üks alandav märkamata ja ongi kaboom ning teised autojuhid on ikka mõnikord küll sellised, et kisub ropendama. Eriti kiirteedel. Eile just sain kogemuse, kuidas nelja realisel kiirteel kaks autot üksteisele ära panema olid tulnud, vahetati ridu täiesti olematute kaugustega teistest autodest. Mul pidi süda seisma jääma.

10) Kus sa nii hästi kirjutama õppisid? Kas oled midagi ajakirjandusega seotult õppinud?

Aitäh! Kirjutada on väga kaua juba meeldinud ja ülikoolis õpin ka hetkel ajakirjandust jah.

11) Oled nüüd 6 kuud automaatkäigukastiga autoga sõitnud, kumb rohkem meeldib?

Ameerikas kindlalt automaat, aga muidu meeldib manuaal ikkagi rohkem. Siis on tunnet ka, et sõidan, mitte ei ole trammijuht.

12) Tean, et oled suur eurovisiooni fänn, kas vaatad usas ka seda? Kuidas? ETV ju ei näita välismaal?

See on välismaal elavate eestlaste nipp, kuidas vaadata saab, haha. Ma ei hakka kõva häälega rääkima, muidu äkki ei saa enam.

13) Kas usaldad oma hostvanemaid samamoodi nagu oma päris vanemaid?

Ma usaldan neid muidugi, aga arvestades, et mu oma ema on mul nagu sõbranna, kes minust kõike teab, siis samale pulgale ma neid panna ei saa.

14) Kas sa ei karda, et Eviest ja Graemest lahkumine saab väga raske olema?

See ongi ainus, mida USAst lahkumise juures kardan.

15) Kas jootraha on kohustuslik?

Mitte alati. Vahel pannakse see lihtsalt tseki peale ja polegi muud teha kui lihtsalt maksta.

16) Kuidas võrdleksid Eesti ja USA mehi?

USA meestel käib kõik kiiresti, 1.päev - kohtume, 2.päev - suhtes, 3.päev - voodis, 4. - abiellume. Ja tundub, et ameerika meeste jaoks ei ole suhe just kõige olulisem, kiputakse rohkem füüsilise asja peal väljas olema. See on ainult minu kogemus, ei tasu isiklikult võtta. Samas nt minu hostvanemad kohtusid juba keskkoolis, deitisid tükk aega, abiellusid, rajasid pere. Väga armas lugu.

17) Kuidas võrdleksid Eesti ja USA naisi?

No punkt 1 - Eesti naised hoolitsevad enda eest tunduvalt rohkem. Muretsetakse enda pärast, kuidas välja minnakse jne. Alguses ma vaatasin siin ikka väga imelikult dressides ringi käivaid naisi, et mis asja, need on ju koduriided (või veel hullem tuduriietega). Punkt 2 - mulle tundub, et vähemalt minu vanuselised neiud on Eestis arukamad. Siin ei tundu haridus nii oluline olevat ja kui ma suhtlen 21-aastase ameerika neiuga, siis paratamatult ta meenutab mulle 16-aastast eestlast. Jällegi ainult minu kogemused, aga kuidagi on nii kujunenud.

18) Kuidas võrdleksid Eesti ja USA lapsi?

Tundub, et Eesti lapsed on tervemad. Siin on lastel nii palju igasuguseid allergiaid ja asju, midagi süüa ei saa ega tohi jne. Eestis küll ma sellist asja ei märganud.

19) Mida arvad, et hakkad USAst kõige rohkem igatsema?

Vara veel öelda, mida täpselt, aga ilmselt kogu seda elu, seda muinasjutulisust. Vahel ikka on tunne, et see pole minu elu siin..

20) Mis sa arvad, mitme kohvriga Eestisse tagasi tuled? 

No 3+. Haha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar