kolmapäev, 20. veebruar 2013

12 tundi und, töö ja kool

Kolmapäev ei olnud sel korral vaba päev nagu tavaliselt, veidi oli minu abi vaja ja tegin midagi siinoldud aja jooksul esimest korda, ojee!

Siiski oli mul vaba hommikupoolik ja ma nautisin seda kogu täiega, ärkasin üles alles kell 1. Vahepeal kuulsin küll all kolistamist ja mõtlesin, et mitte kuidagi loogiliselt ei saa tegemist olla mu perega, aga see ka meelde ei tulnud, et koristaja oli. Nii jäi koristajal minu tuba täna puutumata. Mis veel oli naljakas, oli see, et õhtul läksin magama tuduriided seljas, iPod padja all, klapid kõrvas ja telefon öökapi peal. Hommikul ärkasin üles ilma tuduriieteta, iPod oli öökapi peal, klapid olid põrandal ja telefon oli voodis. Mis asja ma öösel korraldasin, ei oskagi nagu öelda.. Vist oli hea uni.

Kella kahest siis võtsin lapsed üle, Graeme juba magas, Evie vaatas filmi, lasin tal seda rahus teha. Kui ta aga teleka kinni pani ja Brutust hulluks hakkas ajama, sain aru, et magama! Evie muidugi nii ei arvanud ja nii saime me korralikult draamat jälle teha. Ma lihtsalt ei saa aru, miks ta peab iga kord draamat tegema, kui ta kolm minutit hiljem magab. Ja magab magusalt mitu tundi.

Natukene enne nelja üritasin neid siis üles ajada, Evie võttis vedu, Graeme korraldas üllatus-üllatus mõnusa draama. Oeh. Panin siis Eviele tantsuriided selga, pakkisin snäki ja piima kaasa ning tõstsin Graeme konkreetselt voodist välja, panin jalanõud jalga, võtsin snäkid kaasa ja tõstsin autosse. Natuke karjus küll mu peale, aga lõpuks oli juba päris okei. Ahjaa, enne kui minema hakkasime, leidsin oma postkastist uue aux'i-juhtme, nüüd saan jälle autos diskot teha (selgituseks, eelmine läks külmaga katki, ei mänginud enam muusikat).

Sõitsime Evie tantsutundi. See oligi see, mida esimest korda tegin, pole kunagi varem teda tantsima viinud. Meie teel tantsutundi on üks suurem maja, kus on ka erinevad loomad ja seal on ka hobused. Täna siis oli lausa kolm tükki väljas ja nad meeldisid Eviele väga.

Evie: When I grow up, I'm going to ride with horses. Have you ever ride with horses? (-Kui ma suureks kasvan, lähen hobustega sõitma. Kas Sa oled kunagi hobusega sõitnud?)
Gerli: Yes. (-Jah)
Evie: Ohh.. you are so lucky. Here? (-Ohh.. Sa oled õnneseen. Siin?)
Gerli: No, in Estonia. (-Ei, Eestis)
Evie: I wish I could live in Estonia.. (-Ma unistan, et ma võiks Eestis elada).

Kui ma ristmikul õigesse tänavasse pöörasin (ise kõhklesin isegi korraks), järgnes Evie vestlus:

Evie: It's right street. (-See on õige tänav)
Gerli: Is it? Or isn't it? (-On? Või ei ole?)
Evie: No no, it is. You do such a good job! Great Gerli! (-Ei, ei, on küll. Sa teed head tööd. Tubli Gerli!)

Haha, ja sellega meie nali alles algas. Sõitsime tantsutunni maja juurde, ma hakkasin asju kokku korjama, mida meil vaja on ja järsku küsis Evie minult, mis Keith teeb. Ma ütlesin, et ma pole kindel, ilmselt töötab või on koolis. Selle peale teatas Evie, et tal on boyfriend.

Evie: I have a boyfriend. (-Mul on poisssõber)
Gerli: Wow, really? (-Wow, tõesti?)
Evie: Yes. He is so beautiful. (-Jah. Ta on nii ilus)
Gerli: Hmm, what is his name? (-Hmm, mis ta nimi on?)
Evie: I don't remember. (-Ma ei mäleta)
Gerli: Okay, it's so normal..you don't have to know your boyfriend's name. (.Okei, see on täiesti normaalne.. Sa ei peagi oma poisssõbra nime teadma)
Evie: Hmm..(whispering) But it's a secret. Don't tell it to mom and dad. They don't understand. Don't tell it anybody. Not yet. (Hmm.. (sosistades) Aga see on saladus. Ära ütle emale ja isale. Nad ei mõista. Ära räägi kellelegi. Mitte veel.)

Kuna Laura küsis minult, kas Evie ka aru saab, et ta nalja teeb, siis ma mainin ära, et ta on ise alati surmtõsine neid asju öeldes. Ta ei mõtle poole noodigagi, et ta teeb nalja.

Kui Evie kohale oli toimetatud, tulime meie Graemega tagasi ning esialgu oli lahtine, kes Eviele järgi läheb, aga siis tuli Amee juba koju ja ütles, et mina igal juhul ei pea. Läksin üles, panin ennast kooliks valmis ja läksin siis suure hurraga kooli. Pole vist kunagi nii heas tujus kooli läinud. Ise ka ei usu, et nii ütlen, aga ma ausalt armastan kooli. Ma ei jõua ära oodata, millal ma jälle ülikoolis käia saan ja kogu aeg õppida. 

Koolis sai täna korralikult nalja, me õpime üha rohkem rääkima, nagu jutte ja asju ning tund algab alati õpetaja küsimustele vastamisega. Mina oma hea tuju pealt lasin liugu, kõike teadsin ja oskasin, kõik oli nii loogiline ja lihtne. Tunni teises pooles oli meil test, aga õpetaja ei öelnud seda ette. Võinoh, ütles, et teeme mingi testi, aga mille peale või kuidas, ei öelnud. Samasugune test oli nagu eelmise kursuse lõpus (mille ma mäletatavasti 98 punkti sain) ja kui ma tookord mõtlesin, et ei tea, kust need teadmised tulid, siis täna tegin seda ikka väga kindlalt. Esimene osa oli teksti kuulamine ning siis küsimustele vastamine, see läks kuidagi eriti lihtsalt, väga lühikese ajaga on sõnavara NIIIIIII palju suurenenud, sain reaalselt kõigest aru. Õnnest tahtsid pisarad silma tulla, haha. Teine osa oli jutu kirjutamine, teemaks perekond ja huvid. Õpetaja ütles mulle naerdes, et ma võin ükskõik, kummast perekonnast kirjutada. Ma kirjutasin mõlemast, sain pikema jutu. Kolmas oli grammatika, seda eelmine kord ei olnud, sest me polnud erinevaid aegu õppinud, nüüd olime. See oli vast ainus osa, mis natuke raske oli minu jaoks, sest nagu ma 9 aastat inglise keelt õppides tõestasin, need ajad pole minu jaoks.. Haha. Aga läks siiski hästi. Neljas osa oli suuline, pidime endast rääkima (mu lemmik teema ju, haha), aga mitte lambist endast, vaid teemast, mis õpetaja andis ja mina siis pidin rääkima oma plussidest ja miinustest USAsse jäämisel või mitte jäämisel. Kokku sain 77 punkti 80st, kolm punkti läksid kõik grammatikas.. jee-jee. Väga rahul.

Pärast kooli rääkisime veel õpetajaga, ta küsis, kuidas ma hakkama saan, ütles, et ma olen tunnis tihti nii vaikse ja tagasihoidliku mulje jätnud, et ta on kahelnud, kas ma saan aru ja kui mind küsib, siis oskan alati vastata, et kuidas ma ise tunnen. Seletasin siis, et no eesti-hispaania keel oleks väga lihtne, see inglise keel seal vahel rikub kõik ära. Ja õpetaja uuris Eesti ja USA kohta ja Euroopa kohta ja nii edasi. Ühesõnaga, mõnus. Lõpuks jõudsin koju kella kümnest, aga tänu mõnusale unele hommikul, muidugi nüüd enam und ei ole. Haha.

Mitu blogilugejat küsisid mu juuste kohta, kui ma eelmine kord ütlesin, et USAs asi käest ära läks, seega ma panen nüüd siia siis pildi, kuidas oli Eestis, kuidas oli USAs, kui olin siin 3 kuud olnud ja kuidas on USAs tänasel päeval, kui kolm kuud nendega veidi vaeva olen näinud, igasugu asju pähe toppinud.

Vasakul Eestis mai 2012,  keskel USA november ja paremal USA veebruar

5 kommentaari:

 1. Ikka ma ei saa aru, kuidas sul need juuksed niiviisi kasvanud on. :D

  VastaKustuta
 2. Anonüümne21/2/13 16:24

  Ohh ! Mida kõike sa oma juustesse määrisid siis? Midagi mis Eestis ka saadaval on? Mul on juba mitu nädalat juukseid ära tulnud...nii et kohe peoga tõmban :S

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ausalt öeldes alustasingi Eestist saadud asjadega, mis ema tõi.
   Seerum (http://www.cutrin.fi/en/products/hair-care/bio/bio-energen-serum)
   Šampoon (http://www.cutrin.fi/en/products/hair-care/bio/bio-energen-shampoo)
   Palsam (http://www.cutrin.fi/en/products/hair-care/bio/bio-energen-care).

   Kui need otsa hakkasid saama, hakkasin paralleelselt kasutama Garnieri Fall Fight tooteid ehk üle ühe korra kasutasin raviasju ja siis seda šampooni-palsamit.

   Ja nüüd lõpuks sain mingit asja apteegist, selle nime ei oska öelda, kuna ei ostnud ise ja pudel on ka täitsa valget värvi. Aga seda olen 2 korda kasutanud, seega ma lükkaks kogu tulemuse ikka ülevalpool olnud sarjale.

   Lisaks hakkasin tegema kord nädalas juuksemaski (leiad infot siit: http://gerliusa.tumblr.com/post/41504074155/palmers-coconut-formula-seekord-siis-juttu) ning samast sarjast ka juustepiima, mis jäetakse juustesse, lugesin netist nippi, kuidas märgadesse juustesse jätta, siis punupatsi punuda ja hommikul lahti võtta.

   Sirgendamist ja lokitamist ma siin eriti teinud ei ole, föönitanud küll, seega tundub, et see kuumuse olemasolu või puudumine eriti ei mõjuta.

   Ei teagi, mis asi lõpuks töötas, aga tulemusega olen igal juhul rahul.

   Kustuta
  2. Anonüümne22/2/13 09:19

   Okei, lähen uurin kust ma neid saan. Aitäh !

   Kustuta